Kollagen Naglar


För många personer är välskötta naglar en oskiljaktig del av ett attraktivt utseende och en god hälsa. Hälsosamma naglar är viktigt, oavsett om du är en person som gillar att fixa till naglarna med spännande färger eller ha en mer naturlig look.

Kan kollagen stärka dina naglar?

Problem med sköra och flisade naglar är vanligt och drabbar många. För friska naglar är det viktigt vilken näring du får i dig. Kollagen kan hjälpa till att förbättra tillväxten och hälsan hos naglarna.

En studie visade starkare naglar redan efter 2 månader

I en studie av Gelita undersöktes kollagenpeptider och dess effekter på nagelhälsan. Studien visade en minskning av sköra och flisade naglar efter 2 månaders behandling och en minskning med 42% efter 6 månader.

Kontrollgruppen som tagit kollagen visade en statistiskt signifikant förbättring av nageltillväxten efter 3 månaders behandling. 80% av patienterna var helt nöjda och nöjda med kollagenprodukten. 75% av kvinnorna uppfattar sina naglar längre och 71% sa att naglarna växte snabbare och blev längre.

Vilket kollagen ska du välja för dina naglar?

Det finns många kollagenprodukter ute på marknaden och det kan tyckas svårt att hitta rätt. Vi rekommenderar kollagenpeptider, som innebär att proteinet är nedbrutet till kortare aminosyrasträngar för att förbättra upptaget. Detta görs i en bioteknologisk process.

För kroppens produktion av kollagen krävs näring, vitaminer och mineraler. En vitamin som är med och bidrar till bildningen av kollagen är vitamin C. En del kollagenprodukter innehåller också därför tillsatt vitamin C, som Collagen Active & Beauty

Det är också viktigt att välja produkter som har en hög kvalitet av kollagen.      Collagen Active & Beauty och Maricol Collagen Pure Premium innehåller exempelvis 100% rent kollagen utan tillsatser och tillverkas enligt HACCP.

Sammanfattningsvis, det här ska du tänka på när du väljer kollagen för naglar:

  • Kollagenpeptider för bättre upptag
  • Kollagen av hög kvalitet och produktionsstandard

Precis som med alla typer av tillskott så behöver du ta kollagen regelbundet och under en längre tid för att kunna se effekt.

Kollagen Naglar