Min berättelse


Hej

Göran heter jag.

Jag har hunnit bli 60 år och eftersom ni gått in på min hemsida, vill ni veta mer om kollagen.

Jag själv hade ingen aning om vad kollagen var för 10 år sedan och trodde att jag inte heller skulle behöva veta det. Tycker själv att jag levde ett hälsosamt och friskt liv med bra mat och fysisk träning. På vintrarna höll jag på med skidåkning, badminton, tennis och klättring och somrarna blev det golf, cykling och löpning i skog och mark. Även mitt arbete innebär mycket fysisk rörelse. Försökt äta ekologiskt och varit noga med extra näring för att må så bra som möjligt.

Hade aldrig haft några skador under alla år med olika sporter. Men säg det som varar.

År 2011 kände jag av svåra smärtor i höger knä och sökte därför läkarvård och deras diagnos var att det var menisken som behöver opereras. Det skulle vara ett enkelt ingrepp med titthålsoperation och inom några dagar skulle jag vara frisk igen. Tyckte detta lät bra och lät de ta fram knivarna.

Dessvärre när jag vaknade upp efter narkosen hade de istället gjort en helt annan operation än vad de lovat. Läkaren hade under operationen sett att brosket i knät var så pass utslitet så de valde att göra en mikrofakturering där de borrar små hål i lårbenet och stamceller skall blöda ut som sedan skall kunna bilda ny brosk.

Ingen frågade mig om jag ville göra denna operation. Hade jag då vetat det jag vet om kollagen idag så hade jag vägrat.

Nu vet man att många som gör meniskoperation får några år senare artros i knäna.

Lång rehab med kryckor och sjukgymnastik och ett år senare fungerade knät relativt bra och jag kunde fortsätta med mitt fysiskt aktiva liv.

2013 uppstod smärtor i vänster knä jag förstod att det blir liknande resa som förra gången. Ny operation men bara meniskputsning och ny rehab men smärtorna försvann inte. Ytterligare en operation, mikrofakturering men ändå inte smärtfri trots lång rehabtid.

Det som läkarna kunde rekommendera nu var en ny teknik där man tar brosk från höften och odlar och sedan planterar in det i det skadade knät. Först måste de dock göra en operation och räta benet då detta var hjulbent.

Jag frågade läkaren vad oddsen var för att jag får ett fungerande knä efter operationen och svaret var att vissa blir bättre och andra kan också bli sämre. Inga garantier alltså.

Jag ville få inte ta risken att bli sämre och tänkte att jag får ställa in mig på ett mindre aktivt liv och utesluta de idrotter som jag tidigare hållit på med. Ändå är det ju så att hoppet är det sista man överger.

Jag testade alternativa produkter från hälsokosten som glukosamin, nypon och MSM men blev inte bättre. Fick ett tips från en vän som har en Life-butik. Hon pratade om kollagen att det kunde kanske hjälpa. Kände ingen större förhoppning då andra produkter hade varit resultatlösa. Men beställde ändå hem en burk och provade.

Tro det eller ej men det kändes redan efter några veckor som smärtan i knät blev mindre. Jag hade tidigare inte kunnat gå nerför en trappa utan att hålla i ledstången men nu gick det.

Tänkte att det var en tillfällighet och gjorde ett uppehåll med kollagenet och då kom smärtorna tillbaka. Körde igång igen och återigen kändes knät mycket bättre.

Kunde kollagen vara det mirakelmedel som kunde hjälpa mig?

Det verkade så.

Började googla och läste mycket fakta om kollagen både på svenska och engelska forskningsstudier. Dessa visar på samstämmiga resultat där kollagen har en positiv effekt på artros och ledproblem.

Jag frågade min doktor som opererat mig om hans åsikt om kollagen men läkare har en policy där de förbjuds att rekommendera något annat än de läkemedel som apoteket säljer. Det är tragiskt att pengar och skall styra vilka personer som skall bli hjälpta med deras artros och ledsjukdomar.

Trots detta beslöt jag mig att köpa in ett mindre lager kollagen för att se om det även kunde hjälpa vänner som också hade skador i knäna.

De testade och fick precis som jag positiva effekter av kollagenet.

Jag bestämde mig nu för att sprida informationen till ännu fler och satte upp en hemsida där jag berättade om hur jag hade blivit hjälpt tillbaka till ett friskt liv genom kollagen.

Jag har även låtit producera en egen kollagenprodukt Collagen Active & Beauty och då valt den yppersta kvalitén med kravet inga extra tillsatser. 

Har nu hållit på i 10 år och fått tusentals sjuka människor att bli friska genom att de använt kollagen.

Som bonus förutom friskare knän, leder och ryggar gör kollagen underverk även vad gäller mindre rynkor i huden, tjockare hår, starkare naglar, reparerar läckande tarm, hjälper till så att man sover bättre, balanserar energinivån så att man är mindre hungrig.

Känns skönt att kunna dela med mig av mina upplevelser om kollagenets hälsosamma effekter och få feed-back från många nöjda kunder.

Kommer fortsätta att tillhandahålla kollagen för de som vill pröva detta och uppleva hur de kan återfå en friskare och mer rörlig kropp.