Läckande tarm


Kollagen läker en läckande tarm

Vill du leva ett hälsosamt liv?

För att göra det måste du läka din tarm!

Läckande tarm syndrom är ett tillstånd som tillåter skadliga toxiner att passera genom utvidgade porer i matsmältningssystemet. De toxinerna går sedan in i blodet (som visas på bilden nedan).

5 steg för att läka en läckande tarm

Läckande tarm syndrom kan leda till ett antal andra allvarliga hälsotillstånd, inklusive kronisk inflammation, matsmältningsbesvär, matintolerans, hudutslag och autoimmun sjukdom.

Googla gärna på ”läckande tarm” och läs om alla de skadliga effekter som en läckande tarm kan orsaka i kroppen.

Alla vill självklart att magen och tarmarna skall fungera så optimalt som möjligt och det har under de senaste åren skrivits mycket om probiotika som något som kan få ordning på krånglande magar och tarmar.

Vi har ca 2 kg aktiva ”goda” bakterier som ser till att allt fungera som det skall med matsmältning och näringsupptag. Många är duktiga och har förstått nyttan av att inta extra probiotika eller fermenterade grönsaker som surkål och annat.

Något som förutom probiotika kan göra underverk för läckande tarm och vår hälsa är proteinet Kollagen.

 

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein som naturligt finns i våra kroppar. Det finns i våra muskler, ben och hud. Det är ett ämne som håller våra kroppar tillsammans. Det fungerar som kroppens lim!

  • Kollagen stärker och bygger upp kroppens leder och brosk och ligament.
  • Kollagen ökar ämnesomsättningen i kroppen
  • Kollagen hjälper också till att detoxa kroppen
  • Kollagen hjälper till att läka en läckande tarm
  • Kollagen förbättrar hudens elasticitet och ett dagligt intag gör att huden kommer att se yngre ut.

Kollagen för läckande tarm

På samma sätt som kollagen hjälper till att strama och tona huden, hjälper det också att strama och tona dina matsmältningsorgan.

Kollagen innehåller aminosyror som är väsentliga för celltillväxt. De växande cellerna arbetar för att reparera din skadade tarmvägg. Genom att stänga de öppnade porerna hjälper det att hålla skadliga gifter (som gluten) från att passera in i blodbanan.

Kollagen hjälper också till att återställa funktionen i slemhinnor och ökar magsaften vilket är nödvändigt för korrekt matsmältning.
 

Var finns Kollagen?

Det mest effektiva kollagenet kommer från hydrolyserat kollagen från gräsbetande djur.

Upplev skillnaden mellan frisk tarm och läckande tarm.