Celluliter


Cirka 85% av den kvinnliga vuxna befolkningen påverkas av celluliter (hudens apelsinskalsutseende). Cellulit är en skönhetsaspekt och inte en sjukdom, men många kvinnor lider av detta och det kan påverka vardagen.

Hur kan kollagen minska celluliter?

Kollagen är ett protein som binder huden och gör den mjuk och slät. Med åren minskar kroppens egna kollagenproduktion, vilket gör att vi får bristningar och huden blir mer torr och rynkig. Tillskott av kollagen kan bidra till att minska celluliter.

En studie visar effekt redan efter 3 månader

En dubbelblind, randomiserad placebokontrollerad studie med 105 kvinnor i åldrarna 25-50 år visar att det dagliga orala intaget av kollagen minskar mängden celluliter i huden. Effekten mättes efter 3 och 6 månaders tillskott.

Kollagen påverkar den normala strukturen hos läderhuden/dermis och underhuden/subcutis. Tillskott av kollagen minskade också hudens gropighet, med första resultaten synliga efter 3 månader, men mer uttalad efter 6 månader.
Ökning av elastin och kollagen är signifikant synlig.

Vilket kollagen ska du ta för celluliter?

För att få en bra effekt är det viktigt att du tar kollagen under längre tid, att det är av hög kvalitet samt lättupptaglig för kroppen. Här rekommenderar vi kollagenpeptider. Kollagenpeptider framställs genom en bioteknologisk process, vilket innebär att proteinet är nedbrutet till kortare aminosyrasträngar för att förbättra upptaget. Det gör att kollagenet absorberas snabbare och når de djupare hudlagren.

En del kollagenpeptider innehåller också tillsatt vitamin C som bidrar till en normal bildning av kollagen. Ett exempel på en sådan produkt är Collagen Active & Beauty extra stark.

 

Maricol Collagen Pure Premium är en populär produkt som innehåller 100% marint kollagen helt utan tillsatser för bästa möjliga upptag.

Sammanfattningsvis, det här ska du tänka på när du väljer kollagen:

  • Välj kollagen av hög kvalitet
  • Kollagenpeptider för lättare upptag
  • Ta kollagen under en längre tid

Kollagen Celluliter

Kollagentillskott kan minska celluliter och öka hudens elasticitet